OTVORENA ADAPTIRANA ZGRADA SUDA U PIROTU - Pirotski oglasi

Pirotski oglasi

Danas poseta:8595

loading...
Br. 18001 / 05.04.2015.

OTVORENA ADAPTIRANA ZGRADA SUDA U PIROTU

Svečanom otvaranju renovirane zgrada Višeg, Osnovnog i Prekršajnog suda u nasem gradu renoviran je u okviru projekta „Unapređenje dostupnosti pravde u Srbiji“ koji je realizovao IMG, kroz donaciju Ministarstva spoljnih poslova Kraljevine Norveške, preostali deo adaptiran je u okviru USAID-ovog projekta za reformu pravosudja i odgovornu vlast. Donacija Kraljevine Norveške za sanaciju zgrade Višeg i Osnovnog suda iznosila je oko 540.000 evra, dok je USAID za adaptaciju Prekršajnog suda donirao oko 50 hiljada.
U zgradu Suda najpre je došao ministar Nikola Selaković koga su primili Sveta Mančić, predsednik Višeg suda i Ivan Nikolić, predsednik Osnovnog suda kao i Milivoje Minić, predsednik Prekršajnog suda.
Svečanosti u velikoj, renoviranoj Sali Višeg suda prisustvovale su brojne zvanice , predstavnici USAIDA, Agencije koja je radila na Projektu, načelnik Okruga, predsednici opština u Okrugu, sudije sudova iz Regiona, kao i sudije pirotskih sudova i tužilaštava.
Svečanom otvaranju prisustvovali su ministar pravde Nikola Selaković i predstavnici Ministartsva, ambasador SAD-a, njegova ekselencija Majkl Kirbi, ambasador Kraljevine Norveške, njegova ekselencija Nils Ragnar Kamsvag, predsednik Osnovnog suda u Pirotu Ivan Nikolić, predsednik Višeg suda u Pirotu Sveta Mančić, predsednik Prekršajnog suda u Pirotu Milivoje Minić.
Nakon pozdravnih reči domaćina i gostiju u svecanoj sali suda,prisutni su obišli adaptirane radne prostorije koje su oduševili sve prisutne.
  • Ime:Lika Pejcic
  • Adresa:Partizanska 25
  • Telefoni:063/7049298
  • E-Mail:

Podeli oglas

 

loading...

Loading...