ODRŽANA PEVA JAGNJIJADA U KRUPCU - Pirotski oglasi

Pirotski oglasi

Danas poseta:10704

loading...
Br. 18519 / 01.05.2015.

ODRŽANA PEVA JAGNJIJADA U KRUPCU

Tokov prošlog vikendar po prvi put u Pirotskom okugu održana je turistička manifestacija “Jagnjijada Krupac 2015″ na kojoj su mnogobrojni posetioci mogli da prisustvuju pečenju jagnjadi na više tradicionalnih načina.
Manifestaciju koja bi trebalo da preraste u tradicionalnu otvorio je predsednik opštine Mr.Vladan Vasić,reči pozdrava uputio je i predsednik mesne zajednice Krupac,a u kulturno umetničkom programu učestvovalo je kulturdno umetničko društvi MZ Krupac.
Učešće u pečenju jaganjaca uzelo je 12 ekipa,a bilo je i standova na kojima je prodavana pečena jagnjetina,u okviru manifestacije odrzano je i takmičenje u nadvlačenju konopa u kojoj su dominirali radnici Tigar Tyresa.Ovu manifestaciju osim mečtana posetili su i veliki broj gražana iz okruženja kao i dosta turista iz Bugarske,medju posetiocima bila je i grupa turista iz daleke Afrike kao i profesori i đaci iz Klermo Ferana Francuska koji su u poseti Pirotskoj gimnaziji.
Organizatori ove manifestacije su MZ Krupac i UG Vidlic iz Krupca,a uz podrsku i pomoc Turisticke organizacije Pirot i opstine Pirot.

  • Ime:Lika Pejčić
  • Adresa:Partiyanska 25
  • Telefoni:063/7049298
  • E-Mail:

Podeli oglas

 

loading...
Loading...